teleangiëctasieën

wat is teleangiëctasieën?

Telangiectasie verwijst naar een medische aandoening die wordt gekenmerkt door het zichtbare verschijnen van kleine, verwijde bloedvaten of haarvaten op het huidoppervlak. Deze bloedvaten zijn vaak klein en verschijnen als fijne, rode of paarse lijnen. Ze kunnen zich in verschillende patronen ontwikkelen, zoals lineair, spinnenwebachtig of vertakkend, en ze zijn doorgaans beter zichtbaar bij individuen met een lichte huidskleur.

Oorzaken teleangiëctasie 

 • Schade door de zon: Langdurige blootstelling aan UV-straling van de zon kan de wanden van bloedvaten nabij het huidoppervlak verzwakken, wat leidt tot verwijding ervan en de vorming van telangiëctasieën.
 • Veroudering: Naarmate mensen ouder worden, wordt hun huid dunner en verliest ze een deel van haar elasticiteit, waardoor de bloedvaten sneller zichtbaar worden.
 • Genetica: Sommige individuen kunnen een genetische aanleg hebben voor het ontwikkelen van telangiectasia.
 • Medische aandoeningen: Bepaalde medische aandoeningen, zoals rosacea, kunnen ervoor zorgen dat telangiectasia op het gezicht verschijnt. Leverziekten en auto-immuunziekten kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van deze zichtbare bloedvaten.
 • Verwondingen of trauma: Huidletsel, trauma of operaties kunnen soms leiden tot de vorming van telangiëctasie in het getroffen gebied.

Hoewel telangiëctasieën over het algemeen onschadelijk zijn en geen lichamelijk ongemak veroorzaken, kan het voor sommige personen een cosmetisch probleem zijn.

Behandeling telangiëctasieën

Wij behandelen telangiectasie met IPL lasertherapie ReClear. Dit is een snelle en veilige laserbehandeling waarbij rode bloedvaten sterk verminderd tot onzichtbaar worden.

BEHANDELINGEN:

✔️ Rode Vaat Laser
✔️ IPL Laser ReClear
couperose-wangen-behandelen
contact
Waar komen teleangiëctasiën voor?

Telangiëctasieën kunnen op verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen, maar worden meestal aangetroffen op het gezicht en de benen.

 • Gezicht: Teleangiëctasieën op het gezicht worden vaak geassocieerd met aandoeningen zoals rosacea. Deze zichtbare bloedvaten kunnen verschijnen op de wangen, neus (gewoonlijk “spataderen” op de neus genoemd), kin en voorhoofd.
 • Benen: Teleangiëctasieën op de benen worden vaak gezien bij personen met veneuze insufficiëntie, een aandoening waarbij de aderen moeite hebben om bloed naar het hart terug te voeren. Deze zichtbare aderen op de benen kunnen ‘spataderen’ of ‘gebroken haarvaten’ worden genoemd.
 • Dijen: Teleangiëctasieën kunnen ook op de dijen voorkomen, vooral in gevallen van veneuze insufficiëntie of als gevolg van trauma of letsel.
 • Borst en nek: Sommige mensen kunnen telangiëctasieën op de borst of nek ontwikkelen, vaak als gevolg van schade door de zon of onderliggende huidaandoeningen.
 • Armen: Teleangiëctasie kan voorkomen op de armen, vooral op plaatsen die gedurende langere tijd aan de zon worden blootgesteld.
 • Buik: In sommige gevallen kunnen telangiëctasen aanwezig zijn in de buikstreek, vooral bij personen met een leverziekte of andere onderliggende gezondheidsproblemen.
 • Rug: Hoewel minder vaak voorkomend, kunnen teleangiëctasen zich ook op de rug ontwikkelen, meestal als gevolg van verschillende factoren zoals genetica, veroudering of blootstelling aan omgevingsstressoren.

De specifieke locatie van telangiëctasen kan van persoon tot persoon verschillen en is afhankelijk van de onderliggende oorzaken en risicofactoren die verband houden met hun ontwikkeling. Het is essentieel om onze huidtherapeut te raadplegen voor een goede evaluatie en een behandelplan als telangiectasia een probleem is.

✔️ Teleangiëctasiën gezicht
✔️ Teleangiëctasiën benen
✔️ Teleangiëctasiën dijen
✔️ Teleangiëctasiën borst en nek
✔️ Teleangiëctasiën armen
✔️ Teleangiëctasiën buik
✔️ Teleangiëctasiën rug
couperose-behandeling

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

 • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
 • Laser haar verwijdering
 • Laser voor (acne)littekens
 • Elektrisch epileren
 • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
 • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!