hypertrichose

overbeharing
wat is hypertrichose?

Hypertrichose verwijst naar een overmatige haargroei op een bepaald deel van het lichaam die niet beperkt is tot een specifiek patroon. Deze toename van het haar is groter dan wat zou worden verwacht op basis van leeftijd, ras of geslacht. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen hypertrichose en hirsutisme bij vrouwen, waarbij de overtollige haargroei een mannelijk patroon volgt. Hypertrichose kan zowel mannen (jongens) als vrouwen (meisjes) treffen en kan aangeboren of later in het leven voorkomen, waarbij de haargroei gelokaliseerd of wijdverbreid is op het lichaam.

Verschil hypertrichose & hirsutisme

Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen.

Oorzaak hypertrichose

Hypertrichose, ook wel bekend als ‘weerwolfsyndroom’, is een zeldzame aandoening die overmatige haargroei op het lichaam veroorzaakt. Dit kan genetisch of verworven zijn en kan zowel mannen als vrouwen treffen. De oorzaken van hypertrichose kunnen variëren, maar het is meestal te wijten aan een genetische mutatie die de haargroeipatronen van het lichaam beïnvloedt. Verworven hypertrichose daarentegen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder medicatiegebruik, hormonale onevenwichtigheden en bepaalde medische aandoeningen. 

Behandeling hypertrichose

Bij CLEAR Skin Clinic behandelen we hypertrichose met laserontharing. Onze huidtherapeuten kunnen ook helpen om de aandoening onder controle te krijgen door huidverzorgingstips en advies te geven, en door producten aan te bevelen die huidirritatie en andere gerelateerde problemen kunnen helpen voorkomen.

Resultaat behandeling

Laserontharingstherapie is een effectieve oplossing voor personen met hypertrichose, een aandoening die wordt gekenmerkt door overmatige haargroei op verschillende delen van het lichaam. De behandeling werkt door een geconcentreerde lichtstraal te gebruiken om de haarzakjes te richten, deze te beschadigen en toekomstige haargroei te remmen. Bij regelmatige sessies kan laserontharing langdurige resultaten opleveren, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van de haargroei. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de huid verbeteren, maar ook het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde vergroten. Het aantal sessies dat nodig is om optimale resultaten te bereiken, kan variëren afhankelijk van het huidtype, de haarkleur en de grootte van het te behandelen gebied.

Als u te maken heeft met hypertrichose, is het belangrijk om advies in te winnen bij een gekwalificeerde medische professional. Met de juiste behandeling en ondersteuning is het mogelijk om deze aandoening onder controle te krijgen en te genieten van een gezonde, actieve levensstijl.

contact
Waar komt hypertrichose voor?

Hypertrichose is een vorm van overmatige ongewenste haargroei, op plaatsen waar normaal gesproken slechts lichte beharing is. Bijvoorbeeld op armen, benen, buik, rug en in het gezicht. Hypertrichose kan over het gehele lichaam voorkomen of plaatselijk gelokaliseerd zijn

✔️ Hypertrichose gelaat
✔️ Hypertrichose romp
✔️ Hypertrichose ledematen

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING laserontharing

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

oksels-laseren

VERGOEDING LASERONTHARING

Haar laseren wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. Hier zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden die per verzekeraar kunnen verschillen. Informeer dus bij uw eigen verzekering of u in aanmerking komt voor een laserontharing vergoeding. Het is dan belangrijk om te vermelden dat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten (NVH).

U moet uw laserontharing behandeling afnemen bij een kliniek die is aangesloten bij uw verzekeraar. Clear Skin Clinic is een ervaren laserspecialist met vestigingen in Amsterdam en Amstelveen. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars, dus het ontvangen van uw laserontharing vergoeding zal geen probleem zijn mits u aanvullend bent verzekerd.

Echter, de vergoeding geldt in de meeste gevallen alleen voor gezichtshaar laseren bij vrouwen en gezichtshaar plus schaamstreek bij personen in een transitietraject. 

vergoedingen laserontharing

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!