sinus pilonidalis

haarnest cyste
Wat is sinus pilonidalis?

Een sinus pilonidalis, ook wel een pilonidale- of haarnest cyste genoemd, komt meestal voor in de bilspleet of net erboven. Het is een holte onder de huid die via de huid in verbinding staat met de buitenwereld. Het verschijnt als een klein gaatje of meerdere kleine gaatjes die bij elkaar zijn geclusterd. Soms kan er een grotere wond of abces zijn. De pilonidale cyste bevat een paar haren of een grote haarmassa, wat kan leiden tot ontsteking. Dit kan pijn, afscheiding van vocht en/of bloed veroorzaken.

Oorzaak haarnest cyste?

De exacte oorzaak van deze cyste is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vermoed dat het ontstaat door ingegroeide haren in het gebied. Dit kan leiden tot ontstekingen en de vorming van een cyste. Andere mogelijke risicofactoren voor het ontwikkelen van een haarnestcyste zijn overmatig zitten, overgewicht, een zittend beroep en een familiegeschiedenis van de aandoening.

Behandeling sinus pilonidalis

Voorkom operaties en herhaling van sinus pilonidalis met huidtherapeutische laserbehandeling Ervaart u de vroege symptomen van sinus pilonidalis, of heeft u al een operatie ondergaan om een ​​pilonidale cyste te verwijderen? Onze huidtherapeuten kunnen een cruciale rol spelen bij het voorkomen van operaties en het bieden van postoperatieve zorg. Onze gecombineerde laserontharingsbehandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Alexandrite- en Nd:YAG-lasers, kan de haarzakjes effectief verwijderen, wondgenezing bevorderen en littekens verminderen. Door een behandeling te nemen bij CLEAR Skin Clinic  , kunt u uw kansen op herhaling of de noodzaak van verdere operaties aanzienlijk verkleinen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze behandelingen voor sinus pilonidalis.

 

Resultaat behandeling

Het is bewezen dat laserontharing een effectieve oplossing is voor personen die lijden aan sinus pilonidalis. Deze aandoening, die optreedt wanneer haarzakjes geïnfecteerd raken, kan pijnlijk zijn en leiden tot terugkerende abcessen. Laserontharing kan echter de haarzakjes die de infectie veroorzaken, aanpakken en elimineren, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de symptomen en een verbeterde kwaliteit van leven. Met zijn hoge slagingspercentages en minimaal ongemak, wordt laserontharing snel de voorkeursmethode voor de behandeling van sinus pilonidalis.

Neem contact op met onze huidtherapeuten voor meer informatie over hoe laserontharing u kan helpen verlichting te vinden van deze pijnlijke aandoening.

 

haarnest cyste verwijderen
Waar komt sinus pilonidalis voor?

Een sinus pilonidalis (haarnestcyste) is een aandoening in de bilspleet die vooral ontstaat bij sterk behaarde mensen. Een haarnestcyste geeft meestal klachten in de vorm van pijn op de stuit, vooral bij zitten en bukken.

✔️ haarnest cyste bilspleet
✔️ haarnest cyste bil
haarnest-cyste-sinus-pilonidalis

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

steelwratjes-verwijderen
contact

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!