trauma littekens

chirurgische littekens
wat zijn trauma littekens?

Traumatische (chirurgische) littekens kunnen een pijnlijke herinnering zijn aan fysiek of emotioneel trauma uit het verleden. Deze littekens kunnen variëren van kleine snij- en schaafwonden, tot ernstigere wonden veroorzaakt door ongelukken of operaties, zoals brandwonden littekens.

Hoe ontstaan trauma littekens?

Wanneer we een blessure of ernstige acne ervaren, reageert ons lichaam door de schade zo snel mogelijk te herstellen. Dit resulteert vaak in littekenweefsel dat niet zo netjes is als we zouden willen. De littekens zijn bijzonder uitdagend omdat de enzymen die vrijkomen door onze afweermechanismen het omliggende weefsel kunnen beschadigen. 

Welke behandeling trauma littekens?

Voelt u zich onzeker over uw brandwond littekens, of ze nu het gevolg zijn van een ongeluk of acne? 

Onze FRAX Laserbehandeling is een populaire en effectieve manier om traumatische littekens te verminderen. Laserbehandeling werkt door een gerichte lichtstraal te gebruiken om littekenweefsel af te breken en de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren. Na verloop van tijd kan dit proces leiden tot een gladdere, gelijkmatiger uitziende huid.

De behandelingen zijn effectief voor de meeste soorten littekens, vooral recente. De behandelingstijd varieert van 5 tot 15 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied, en vereist het gebruik van een verdovende crème.

Resultaat trauma litteken behandeling

De resultaten van een laserbehandeling kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van het litteken en het aantal benodigde behandelingen.

Als u een laserbehandeling voor traumatische littekens overweegt, is het belangrijk om samen te werken met een gekwalificeerde huidtherapeut die uw individuele behoeften kan beoordelen en een behandelplan op maat kan ontwikkelen. Onze huidtherapeut kan ook advies geven over de verzorging van uw huid voor en na de behandeling om de best mogelijke resultaten te garanderen.

Uiteindelijk kan het verminderen van de verschijning van traumatische littekens een aanzienlijke invloed hebben op uw gevoel van eigenwaarde en kwaliteit van leven. Met de juiste behandeling en begeleiding van een huidtherapeut bereikt u een gladdere, egalere huid en gaat u met vertrouwen verder.

Hoewel de behandeling enigszins onaangenaam kan zijn, streven we ernaar deze zo pijnloos mogelijk te maken met behulp van verdovende crème. Na de behandeling kan de huid een paar uur aanvoelen alsof ze licht verbrand is door de zon.

Het is van essentieel belang zonnebank en zelfbruinende producten voor en tijdens de behandeling te vermijden en blootstelling aan de zon te minimaliseren gedurende 30 dagen na de behandeling. Hydrateren voor en na de behandeling is ook gunstig. Het aantal benodigde behandelingen varieert, waarbij de meeste mensen er vier nodig hebben, en mensen met een donkere huid hebben mogelijk een zachtere, langere behandelingskuur nodig.

BEHANDELINGEN:

✔️ Frax Laser
litteken-behandeling-amsterdam
contact
Waar komen traumatische littekens voor?

Traumatische littekens komen voor op het hele lichaam.

✔️ Chirurgisch litteken lichaam
chirurgisch-litteken-behandelen

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!