vergoedingen

zorgverzekeraars
VERGOEDINGEN

Als u een aanvullende verzekering heeft, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding van uw huidbehandelingen. Dit omvat onder andere behandelingen voor acne, acnelittekens, pigmentvlekken, roodheid en ontharen. Wij hebben overeenkomsten gesloten met alle zorgverzekeraars.

ÓÓk voor mannen

Voorheen werden deze behandelingen alleen vergoed voor vrouwen maar vanaf 2020 kunnen mannen met ongewenste haargroei in het gezicht ook aanspraak maken op een vergoeding, op voorwaarde dat ze een aanvullende verzekering hebben.

Declaratie

Hoe krijgt u uw vergoeding? Controleer uw polisdocument of vraag bij uw zorgverzekeraar na of uw behandelingen daadwerkelijk vergoed worden. Dit is een goede controle om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan. Ontdek hoeveel budget u heeft per behandeling. De behandelingen staan vaak beschreven als acnebehandelingen, camouflagetherapie of ontharing. Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten voor uw behandeling.

Na de behandeling ontvang je van ons een factuur die u zelf bij uw zorgverzekeraar kunt indienen. Het bedrag van de behandeling wordt meestal binnen 3 dagen op uw rekening teruggestort.

huidtherapeut-amstelveen

meer weten?

Heeft u nog vragen over uw vergoeding? Neem contact op met een van onze huidtherapeuten. Zij kunnen u adviseren over welke behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding.

hoogte VERGOEDING

De hoogte van de vergoeding die u kunt krijgen hangt af van diverse factoren, zoals uw zorgverzekeraar, het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en de behandeling. Er zijn zorgverzekeraars die bijvoorbeeld slechts € 50,- per jaar vergoeden, terwijl andere zorgverzekeraars tot wel € 700,- per jaar vergoeden.

Verwijsbrief nodig?

Het hebben van een verwijsbrief verschilt per zorgverzekeraar. Bij huidtherapie is er echter geen verwijsbrief nodig omdat dit direct toegankelijk is. Voor vergoeding van behandelkosten is het vaak wel nodig om een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog te hebben.

Vergoeding acne

In 2023 worden acnebehandelingen in het gezicht opnieuw vergoed binnen de aanvullende verzekering. Dit geldt ook voor peelings die worden gebruikt om acne te verminderen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden behandelingen om acnelittekens te verminderen.

Bekijk vergoeding acne behandelingen per zorgverzekeraar

Laserontharing

Permanente ontharingsbehandelingen, zoals laserontharing en elektrische epilatie, worden ook vergoed binnen de aanvullende verzekering voor het gezicht. Behandelingen op het lichaam worden echter niet vergoed.

Bekijk vergoeding laserontharing per zorgverzekeraar

camouflage therapie

Camouflagetherapie voor het gezicht wordt vergoed. Bij de meeste zorgverzekeraars houdt dit in dat oneffenheden worden gecamoufleerd met behulp van dekkende make-up. Tijdens de behandeling wordt er gezocht naar een kleur die past bij het huidtype van de cliënt en deze behandeling wordt vergoed. In sommige gevallen worden ook de camouflageproducten vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Bekijk vergoeding voor camouflagetherapie per zorgverzekeraar

vaat- & pigmentlaser

Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook vaat- en pigmentlaserbehandelingen. Deze behandelingen worden gebruikt om pigmentvlekken of gesprongen vaatjes in het gezicht te verminderen of te verwijderen.

vergoeding-laserontharing
(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!