psoriasis

eczeem
Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. Het wordt gekenmerkt door de vorming van rode, schilferende plekken op de huid die kunnen jeuken, pijnlijk en lelijk zijn. Als u of iemand die u kent aan psoriasis lijdt, is het belangrijk om de oorzaken, behandelingsopties en de voordelen van een consult met een huidtherapeut te begrijpen.   

Overleg met een huidtherapeut: Als u last heeft van psoriasis kan het helpen om een ​​huidtherapeut te raadplegen. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van huidaandoeningen, waaronder psoriasis. Ze kunnen gepersonaliseerd advies geven op basis van uw unieke behoeften en kunnen u ook helpen de emotionele en psychologische impact van het leven met psoriasis te beheersen. 

Oorzaak psoriasis

De exacte oorzaak van psoriasis is onbekend, maar men denkt dat het een auto-immuunziekte is. Dit betekent dat het immuunsysteem van het lichaam per ongeluk gezonde huidcellen aanvalt, waardoor psoriatische laesies ontstaan. Andere factoren die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van psoriasis zijn genetica, stress en bepaalde omgevingstriggers zoals infecties of verwondingen.

Behandeling psoriasis

Hoewel er momenteel geen remedie is voor psoriasis, zijn er verschillende effectieve behandelingsopties beschikbaar. Deze omvatten actuele crèmes en zalven, orale medicatie, lichttherapie en biologische geneesmiddelen. Het type behandeling dat wordt aanbevolen, hangt af van de ernst van de aandoening en de algehele gezondheid van het individu. Bij CLEAR Skin Clinic kunnen onze huidtherapeuten tijdens een consult uitgebreid advies geven over uw mogelijkheden.

Resultaat behandeling

Met de juiste adviezen en behandeling kunnen veel mensen met psoriasis hun symptomen aanzienlijk verbeteren. Dit kan leiden tot een betere kwaliteit van leven, meer zelfvertrouwen en minder stress en angst.

Concluderend, psoriasis is een veelvoorkomende huidaandoening die met de juiste behandeling en ondersteuning effectief kan worden behandeld. Als u last heeft van psoriasis, is het belangrijk om een ​​huidtherapeut te raadplegen voor persoonlijke zorg en begeleiding.

✔️ Consult
psoriasis-knie
consult psoriasis
Waar komt psoriasis voor?

De plekken kunnen overal op uw lichaam zitten. Vaak zitten ze op de elleboog en knie, op het hoofd (tussen de haren) of onder op de rug. Soms zitten de plekken in lichaamsplooien. Bijvoorbeeld in de liezen, oksels, bilspleet of onder de borsten.

✔️ psorias elleboog
✔️ psoriasis knie(holte)
✔️ psoriasis hoofd
✔️ psoriasis rug

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

psoriasis-rug
contact

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!