ouderdomsvlekken

lentigo solaris
wat zijn ouderdomsvlekken?

Als we ouder worden, verschijnen er vaak ouderdomsvlekken op onze huid. Deze vlekken, ook wel bekend als levervlekken of zonnevlekken, worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon en andere factoren zoals veroudering en genetica. We bespreken de oorzaken, kenmerken en de drie beste behandelingen voor ouderdomsvlekken.

 

Oorzaken van ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken ontstaan door jarenlange blootstelling aan de zon en UV-stralen. Daarnaast kunnen ze ook worden veroorzaakt door genetica, hormonen en veroudering. Mensen met een lichte huid zijn vatbaarder voor ouderdomsvlekken dan mensen met een donkere huid.

Kenmerken van ouderdomsvlekken Ouderdomsvlekken zijn donkerbruine, zwarte of grijze vlekken die vaak voorkomen op de handen, gezicht, armen en decolleté. Ze zijn meestal plat en hebben een ronde of ovale vorm. De grootte van de vlekken varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Effectieve behandeling ouderdomsvlekken

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor ouderdomsvlekken. Hieronder bespreken we de drie beste behandelingen:

 1. Lasertherapie – Lasertherapie is een populaire behandeling voor ouderdomsvlekken. Een krachtige laserstraal wordt gericht op de huid, waardoor de pigmentcellen worden vernietigd en de vlekken vervagen. Deze behandeling is effectief en vereist meestal meerdere sessies. Pigment Laser of Frax Laser
 2. Peelings – Chemische peelings zijn een andere optie om ouderdomsvlekken te behandelen. Tijdens deze behandeling wordt een oplossing op de huid aangebracht die de bovenste laag van de huid verwijdert. Hierdoor worden de ouderdomsvlekken lichter en minder zichtbaar.
 3. CosmelanCosmelan is een cosmetische behandeling (peeling) die is ontworpen om verschillende huidproblemen aan te pakken, waaronder hyperpigmentatie, melasma en ouderdomsvlekken. Het is een meerstapsbehandeling waarbij een depigmenterend masker op de huid wordt aangebracht. Het masker bevat actieve ingrediënten zoals azelaïnezuur, kojiczuur en arbutine, die werken om de aanmaak van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de huidskleur, te remmen. Het masker wordt enkele uren op de huid gelaten, waarna het wordt verwijderd en een onderhoudscrème wordt aangebracht. De behandeling helpt bij ouderdomsvlekken door zich te richten op de overtollige melanine die ze veroorzaakt. Door de productie van melanine te remmen, kan de Cosmelan-behandeling ouderdomsvlekken en andere vormen van hyperpigmentatie verminderen, wat resulteert in een egalere teint.Het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van de behandeling kan variëren, afhankelijk van de ernst van de ouderdomsvlekken en andere factoren zoals huidtype en blootstelling aan de zon. Het is ook essentieel om de nazorginstructies van onze huidtherapeut te volgen om de beste resultaten te garanderen en het risico op bijwerkingen te minimaliseren.

BEHANDELINGEN:

✔️ Pigment laser
✔️ Frax Laser
✔️ Cosmelan
✔️ Medische peeling
ouderdomsvlekken-behandelen
ouderdomsvlekken-gezicht
contact
Waar komen ouderdomsvlekken voor?
 • Gezicht
 • Romp
 • Handen

Ouderdomsvlekken komen vaak voor op delen van de huid die het meest aan de zon worden blootgesteld, zoals de rug van de handen of het gezicht. Ouderdomsvlekken komen voor bij mensen ouder dan 40 jaar – zij verschijnen in het gezicht en op de handen, de armen en de schouders.

✔️ ouderdomsvlekken gezicht
✔️ ouderdomsvlekken romp
✔️ ouderdomsvlekken handen

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

 • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
 • Laser haar verwijdering
 • Laser voor (acne)littekens
 • Elektrisch epileren
 • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
 • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!