rosacea

wat is rosacea?

Rosacea in het gezicht is een veel voorkomende, chronische, niet-besmettelijke huidaandoening die wordt gekenmerkt door intense roodheid en zichtbare bloedvaten, met name op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Bij een subtype van rosacea kunnen ook bultjes en puistjes voorkomen. Het treft vooral personen met een lichte huid tussen de 30 en 50 jaar oud. De soms nog gebruikte medische term “rosacea acne” is niet juist en wat verwarrend omdat rosacea niets met acne te maken heeft, maar het kan er wel op lijken.

Oorzaak rosacea

De oorzaak van rosacea is onbekend, maar kan verband houden met een ontstekingsreactie van de huid. Factoren die rosacea kunnen verergeren, zijn zonlicht, medicijnen, alcohol, hitte en stress, waardoor de bloedvaten verwijden, wat resulteert in een rode en warme huid.

Behandeling rosacea

Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingsmogelijkheden en kunnen we rosacea laseren met onze KTP Laser (rode vaat laser) of IPL Laser. Ook kunnen we rosacea effectief behandelen met een medische peeling. Beide behandelingen worden uitgevoerd door onze hoog opgeleide huidtherapeuten. De behandeling van rosacea hangt af van het subtype rosacea. Onze huidtherapeuten volgen altijd de rosacea nhg behandelrichtlijnen.

 • Een KTP Laserbehandeling is een niet-invasieve behandeling die zich richt op de roodheid en bloedvaten geassocieerd met rosacea. Deze laser werkt door lichtenergie te leveren aan de getroffen gebieden, waardoor de bloedvaten instorten en krimpen, waardoor roodheid en ontsteking verminderen. Deze behandeling wordt meestal uitgevoerd in een reeks sessies en kan langdurige resultaten opleveren.
 • Medische peeling is een andere effectieve behandeling van rosacea waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht. Deze oplossing exfolieert de buitenste laag van de huid, verwijdert dode huidcellen en ontstopt de poriën, wat kan helpen roodheid en ontstekingen te verminderen. Peelings kunnen worden aangepast aan de behoeften van de individuele patiënt en kunnen variëren van mild tot diep, afhankelijk van de ernst van de rosacea.
 • IPL Laser Reclear is in staat om de huid verlichting te bieden, te kalmeren en bevordert een egalere huidskleur.

Omdat de huid met rosacea over het algemeen snel geïrriteerd raakt, geven we tevens advies over milde reinigings- en huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de huid met rosacea.

Onze bekwame huidtherapeuten kunnen deze behandelingen uitvoeren en advies geven over hoe u uw huid tussen de sessies door kunt verzorgen om een ​​optimaal resultaat te garanderen. Als u last heeft van rosacea, aarzel dan niet om contact met onze huidtherapeuten op te nemen. Met de juiste behandeling krijgt u een heldere, gezond ogende huid en krijgt u meer zelfvertrouwen in uw uiterlijk.

BEHANDELINGEN:

✔️ Rode Vaat Laser
✔️ Medische Peeling
✔️ IPL Laser Reclear
rosacea-wangen-behandeling
rosacea-behandeling-amsterdam
contact
Waar komt rosacea voor?

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. De aandoening komt vooral voor bij vrouwen van middelbare leeftijd. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels).

Soorten Rosacea
 • Vascular Rosacea (rode huid & rode adertjes)
 • Inflammatory Rosacea (roodheid, zwelling en rode bultjes)
 • Phymatous Rosacea (rode huidverdikking, bobbelig, vergrote neus)
 • Ocular Rosacea (irritatie en roodheid rondom ogen, gezwollen oogleden)
✔️ Rosacea gezicht
✔️ Rosacea wangen
✔️ Rosacea neus
✔️ Rosacea voorhoofd
soorten-rosacea-behandelen

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

 • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
 • Laser haar verwijdering
 • Laser voor (acne)littekens
 • Elektrisch epileren
 • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
 • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!