acne comedonica

mee-eters
wat zijn mee-eters?

Acne comedonica is een vorm van acne waarbij comedonen, oftewel mee-eters op de voorgrond staan. Ondanks dat er meestal geen ontstekingen aanwezig zijn kan deze vorm van acne zeer hardnekkig zijn en soms tot gevoelens van schaamte en onzekerheid leiden.

Behandeling mee-eters

Comedonen, ook wel bekend als mee-eters, zijn een veel voorkomende vorm van acne die wordt veroorzaakt door de ophoping van dode huidcellen en talg in de poriën. Ze kunnen frustrerend en moeilijk te behandelen zijn, maar gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar bij huidtherapeuten.

Professionele extractie van comedonen is een populaire behandelingsoptie waarbij de opeenhoping van olie en vuil voorzichtig uit de poriën wordt verwijderd met behulp van speciaal gereedschap. Deze techniek is veilig en effectief en kan onmiddellijk resultaat opleveren met minimaal ongemak. Huidtherapeuten kunnen ook behandelingen zoals retinoïden, benzoylperoxide of salicylzuur aanbevelen om toekomstige puistjes te voorkomen en een gezonde huid te bevorderen. Deze producten werken door de huid te exfoliëren, ontstekingen te verminderen en acne-veroorzakende bacteriën te doden.

Met de hulp van een ervaren huidtherapeut krijgt u een heldere, gezonde huid zonder comedonen. Regelmatige behandelingen en een consistente huidverzorgingsroutine voor thuis kunnen helpen om deze resultaten in de loop van de tijd te behouden.

Mee-eters verwijderen

Plan een gratis intake met huidscan bij een van onze huidtherapeuten. Zij analyseren uw huid, bekijken uw comedonen en kiezen de behandeling die het beste bij u past.

dieptereiniging peelings 

BEHANDELINGEN:

✔️ Acnelan
✔️ Medische peeling
comedonen-verwijderen

soorten acne

acne-tarda-volwassenen-acne

volwassene acne

jeugdpuistjes-acne-behandeling

jeugdpuistjes

BEHANDELINGEN:

✔️ Dieptereiniging
✔️ Medische peeling
comedonen-verwijderen
Verschil tussen gerstekorrel en mee eter?

Wat is het verschil tussen een gerstekorrel (milium) en een mee-eter (comedonen)? Onze huid is een complexe wereld van talgklieren, puistjes, gerstekorrels, mee-eters en acne. Elk type huidaandoening heeft een andere oorzaak en het identificeren van de specifieke diagnose is belangrijk voor een effectieve behandeling.

Milia en mee-eters worden vaak verward, maar het zijn verschillende huidaandoeningen. Een mee-eter kan in twee varianten voorkomen: een mee-eter, die verwijst naar een met pus gevulde plek met een witte punt, en een mee-eter, die vaak ten onrechte als verzamelnaam wordt gebruikt. De zwarte kleur van een mee-eter is het resultaat van oxidatie en blootstelling aan lucht. Een gerstekorrel is een teken van ontsteking, veroorzaakt door de ophoping van talg en dode huidcellen net onder het huidoppervlak. Het is gemakkelijk te verwijderen door het voorzichtig uit te knijpen.

Milia daarentegen is helemaal niet zoals mee-eters. Ze lijken misschien op gerstekorrels, maar ze worden niet veroorzaakt door dezelfde onderliggende factoren. Milia zijn kleine, harde, witte of gelige cysten die zich onder de huid vormen. Ze worden veroorzaakt door de opbouw van keratine, een eiwit dat de huid beschermt. In tegenstelling tot mee-eters en whiteheads, kunnen milia niet worden uitgeperst, omdat ze zich diep in de huid bevinden.

Als u milia heeft, is het belangrijk om professionele behandeling te zoeken. Naarmate ze ouder worden, raken milia steviger verankerd in de huid, waardoor ze moeilijker te verwijderen zijn. Bij een professionele huidkliniek kan met een steriele naald de milia worden verwijderd zonder blijvende schade aan de huid aan te richten.

Samenvattend is het belangrijk om onderscheid te maken tussen milia en mee-eters, omdat ze verschillende behandelmethoden vereisen. Als u regelmatig last hebt van mee-eters, let dan op uw eet- en make-up gewoonten en vermijd het gebruik van vette make-up die het probleem kan verergeren.

contact
Waar komen mee-eters voor?
 • Neus
 • Lip
 • Voorhoofd
 • Kin
 • Wangen

Mee-eters vormen zich voornamelijk op de neus. Daar zijn de haarzakjes namelijk klein en niet zo diep, waardoor ze gemakkelijker verstopt raken. Vanaf de neus verspreiden ze zich vaak over onze T-zone, omdat onze talgklieren daar het meest actief zijn. Ze kunnen ook voorkomen op je lip, voorhoofd, kin of wangen.

✔️ acne comedonica gezicht
✔️ Acne comedonica kin
✔️ Acne comedonica hals
✔️ Acne comedonica rug

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

 • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
 • Laser haar verwijdering
 • Laser voor (acne)littekens
 • Elektrisch epileren
 • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
 • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!