hypertrofische littekens

wat zijn hypertrofische littekens?

Een hypertrofisch litteken wordt ook wel een verheven of verdikt litteken genoemd. Bij dit type litteken is er een teveel aan weefsel waardoor het litteken boven de huid komt te zitten. Het litteken kan pijnlijk zijn of jeuken en is vaak rood van kleur door een teveel aan bindweefselcellen en een hoge bloedtoevoer.

Oorzaken hypertrofische littekens

Hypertrofische littekens ontstaan ​​meestal binnen enkele weken na een verwonding en kunnen spontaan genezen, hoewel dit jaren kan duren. De littekens worden vaak behandeld met Fractionele Lasertherapie (FRAX), die de huid veilig beschadigt. De kleine blessures bevorderen de huidvernieuwing in de diepere huidlagen en stimuleren de aanmaak van collageen- en elastinevezels, die de huid en het bindweefsel stevig houden.

Dit resulteert in een gladdere huid, minder roodheid, egalere structuren en smallere en oppervlakkigere littekens. Tips van de huidtherapeut Als een litteken dik en rood blijft, kan het helpen om een ​​tijdje een siliconenpleister te dragen. Siliconenpleisters zorgen voor tegendruk op de huid en helpen het litteken zachter en gladder te maken.

Behandeling hypertrofische littekens

Een hypertrofisch litteken kan een frustrerende en uitdagende aandoening zijn om mee om te gaan. Met behulp van geavanceerde behandelingen zoals fractionele lasertherapie (FRAX) en de expertise van een ervaren huidtherapeut is verlichting echter mogelijk.

Fractionele lasertherapie is een zeer effectieve behandelingsoptie voor hypertrofische littekens. De laser dringt door het huidoppervlak om de collageenproductie te bevorderen en de groei van gezond huidweefsel te stimuleren. Na verloop van tijd kan dit helpen om het uiterlijk van het litteken te verminderen en de huidtextuur te verbeteren.

Onze huidtherapeuten hebben de expertise en kennis die nodig is om een ​​persoonlijk behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw unieke behoeften en doelen. Wij kunnen u ook helpen eventuele bijwerkingen of complicaties te beheersen.

Als u worstelt met hypertrofische littekens, laat dit dan niet in de weg staan ​​om uw beste leven te leiden. Neem contact op met onze gekwalificeerde huidtherapeut om uw opties te verkennen en de verlichting te ontdekken die u verdient.

BEHANDELINGEN:

✔️ Frax Laser
hypertrofisch-litteken-laseren
contact
Waar komen hypertrofische littekens voor?

Hypertrofische littekens komen vaak voor op het borstbeen, de armen, de schouderbladen en bij mensen tussen de 15 en 30 jaar.

✔️ Hypertrofisch litteken armen
✔️ Hypertrofisch litteken borstbeen
✔️ Hypertrofisch litteken schouderbladen
soorten-littekens

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!