post inflammatoir erytheem

wat is post inflammatoir erytheem?

Post inflammatoir erytheem (PIE) is de medische benaming voor een rode huid na actieve acne. Wanneer de ontstekingen in de huid zijn uitgedoofd, blijven er rode tot paarse vlekjes achter in de huid. Soms zie je zelfs zichtbare vaatjes in de huid rond een oude puist die uitgedoofd is.

Het is een veelvoorkomend huidprobleem dat aanhoudende rode of roze vlekken op het huidoppervlak kan achterlaten, vaak als gevolg van acne, brandwonden of andere inflammatoire huidaandoeningen. Hoewel deze vlekken een bron van frustratie kunnen zijn, biedt onze IPL-lasertherapie behandeling een veelbelovende oplossing voor het bereiken van een helderdere teint.

Post-inflammatoir erytheem treedt op wanneer een ontsteking de verwijding van bloedvaten nabij het huidoppervlak veroorzaakt. Deze verhoogde bloedstroom kan leiden tot rode of roze verkleuring die blijft hangen lang nadat het oorspronkelijke huidprobleem is opgelost. PIE is in de eerste plaats een cosmetisch probleem, maar kan een aanzienlijke invloed hebben op iemands gevoel van eigenwaarde en het algehele uiterlijk van de huid.

Voordelen IPL-laserbehandeling

IPL-lasertherapie is een effectieve methode voor het aanpakken van de roodheid die gepaard gaat met postinflammatoir erytheem. Dit is waarom het een populaire keuze is:

 • Gerichte vermindering van roodheid: IPL richt zich specifiek op de overtollige bloedvaten die het rode of roze uiterlijk van PIE veroorzaken, wat resulteert in een gelijkmatigere huidtint.
 • Minimale downtime: IPL is een niet-invasieve procedure die doorgaans weinig tot geen downtime vereist, waardoor personen snel hun dagelijkse activiteiten kunnen hervatten.
 • Veilig en nauwkeurig: IPL-behandelingen worden uitgevoerd door getrainde huidtherapeuten, waardoor precisie en veiligheid bij het richten op de getroffen gebieden worden gegarandeerd.
 • Verbeterde huidtextuur: Naast de vermindering van roodheid stimuleert IPL de productie van collageen, wat de huidtextuur en de algehele teint kan verbeteren.

Behandeling

Tijdens een IPL-sessie wordt een gespecialiseerd handstuk op het getroffen gebied aangebracht, dat gecontroleerde lichtpulsen afgeeft. Patiënten kunnen een licht prikkelend gevoel ervaren, maar dit wordt over het algemeen goed verdragen. Vaak zijn meerdere sessies nodig om de beste resultaten te bereiken, waarbij in de loop van de tijd geleidelijke verbetering wordt opgemerkt.

MAAK EEN AFSPRAAK

Post-inflammatoir erytheem kan een frustrerend probleem zijn, maar met IPL-laserbehandeling kunnen individuen het vertrouwen in hun huid terugkrijgen. Door de rode of roze verkleuring aan te pakken en een gezondere huidtextuur te bevorderen, biedt IPL de weg naar een helderdere, stralendere huid.

Raadpleeg onze huidtherapeut om te bepalen of IPL-lasertherapie de juiste oplossing is voor het aanpakken van uw PIE en om een ​​persoonlijk behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw unieke behoeften. Zeg vaarwel tegen aanhoudende roodheid en hallo tegen een levendigere teint met een IPL-laserbehandeling.

BEHANDELINGEN:

✔️ Rode Vaat Laser
✔️ Medische Peeling
✔️ IPL Laser ReClear
post-flammatoire-erytheem-pie
contact
Waar komt post inflammatoir erytheem voor?

Post-inflammatoir erytheem (PIE) kan voorkomen op verschillende lichaamsdelen waar sprake is van een ontsteking of trauma aan de huid.

 • Gezicht: PIE wordt vaak op het gezicht gezien, vooral na acne, opflakkeringen van rosacea of ​​huidletsel.
 • Nek: Het nekgebied kan ook gevoelig zijn voor PIE, vooral als gevolg van huidirritatie door het scheren of als gevolg van huidaandoeningen.
 • Borst (decolleté): PIE kan zich op de borst ontwikkelen, vooral bij personen die last hebben gehad van zonnebrand, huiduitslag of andere vormen van huidirritatie.
 • Rug: Acne-uitbarstingen op de rug kunnen leiden tot PIE-vlekken wanneer de acne-laesies genezen.
 • Armen: Huidaandoeningen, brandwonden of zelfs insectenbeten op de armen kunnen PIE tot gevolg hebben.
 • Benen: Net als bij de armen kan PIE op de benen optreden als gevolg van verschillende factoren, zoals dermatitis, folliculitis of krassen.
 • Handen: PIE kan zich op de handen ontwikkelen als reactie op eczeem, contactdermatitis of andere huidirritaties.

PIE komt vaker voor op delen van het lichaam met een dunnere huid, omdat deze gebieden gevoeliger zijn voor vasculaire veranderingen die tot aanhoudende roodheid leiden. Als u zich zorgen maakt over PIE op welk deel van uw lichaam dan ook, is het raadzaam om onze huidtherapeut te raadplegen voor een goede evaluatie en advies over behandelingsopties.

✔️ PIE gezicht
✔️ PIE nek
✔️ PIE borst
✔️ PIE rug
✔️ PIE armen
✔️ PIE benen
✔️ PIE handen
rode-acne-llittekens-pie

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

 • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
 • Laser haar verwijdering
 • Laser voor (acne)littekens
 • Elektrisch epileren
 • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
 • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!