acne milia

gerstekorrels
wat zijn gerstekorrels?

Milia, ook bekend als gerstekorrels gezicht, parelachtige of kleine harde talgbultjes, verschijnen net onder het huidoppervlak. Ze zien eruit als witte bultjes op de huid en komen vaak voor rond de ogen en op de oogleden en worden veroorzaakt door verstoppingen in de zweet- en talgklieren in het gezicht.

Oorzaken gerstekorrels

Milia komen vaker voor bij een droge, vochtarme huid en bij huid die is blootgesteld aan overmatig zonlicht. Bovendien kan huidbeschadiging zoals brandwonden, schaafwonden of blaren ook de vorming van milia veroorzaken.

Behandeling gerstekorrels

Last van kleine, witte bultjes op uw huid? Deze kleine bultjes worden milia genoemd en kunnen frustrerend zijn om mee om te gaan. Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar om het uiterlijk van milia te verbeteren en ervoor te zorgen dat u zich weer zelfverzekerd voelt in uw huid.

Een van de meest effectieve behandelingen voor milia is een bezoek aan een huidtherapeut. Een huidtherapeut is een opgeleide professional die uw huid kan beoordelen en de beste behandelingsopties voor uw individuele behoeften kan aanbevelen. Ze kunnen een verscheidenheid aan behandelingen voor milia bieden, waaronder extracties, chemische peelings, dieptereiniging en coagulatie. Extracties omvatten het gebruik van een kleine naald of gereedschap om de milia voorzichtig van de huid te verwijderen. Dit proces wordt uitgevoerd door een huidtherapeut en is meestal pijnloos. Medische peelings zijn ook effectieve behandelingen voor milia, omdat ze helpen de huid te exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen, wat kan bijdragen aan de vorming van milia.

Een van de voordelen van een bezoek aan een huidtherapeut voor milia-behandeling is dat ze gepersonaliseerde aanbevelingen kunnen doen op basis van uw huidtype en zorgen. Dit kan leiden tot betere resultaten en een effectiever behandelplan.

Over het algemeen kan een huidtherapeut helpen als u last heeft van milia. Met hun expertise en een verscheidenheid aan behandelingsopties die beschikbaar zijn, kunt u een aanzienlijke verbetering zien in het uiterlijk van uw huid. Laat u dus niet langer tegenhouden door milia – neem vandaag nog contact op met onze huidtherapeut om een ​​consult in te plannen en aan de slag te gaan op weg naar een gezondere, zuiverdere huid.

Gerstekorrels verwijderen

Plan een gratis intake met huidscan bij een van onze huidtherapeuten. Zij analyseren uw huid, bekijken uw comedonen en kiezen de behandeling die het beste bij u past.

dieptereiniging peelings 

BEHANDELINGEN:

✔️ Dieptereiniging
✔️ Medische peeling
✔️ Clear Facial
comedonen-verwijderen
gerstekorrels-laten-verwijderen

BEHANDELINGEN:

✔️ Dieptereiniging
✔️ Medische peeling
comedonen-verwijderen

Verschil tussen gerstekorrel en mee eter?

Wat is het verschil tussen een gerstekorrel (milia) en een mee-eter (comedonen)? Onze huid is een complexe wereld van talgklieren, puistjes, gerstekorrels, mee-eters en acne. Elk type huidaandoening heeft een andere oorzaak en het identificeren van de specifieke diagnose is belangrijk voor een effectieve behandeling.

Gerstekorrels en mee-eters worden vaak verward, maar het zijn verschillende huidaandoeningen. Een mee-eter kan in twee varianten voorkomen: een mee-eter, die verwijst naar een met pus gevulde plek met een witte punt, en een mee-eter, die vaak ten onrechte als verzamelnaam wordt gebruikt. De zwarte kleur van een mee-eter is het resultaat van oxidatie en blootstelling aan lucht. Een gerstekorrel is een teken van ontsteking, veroorzaakt door de ophoping van talg en dode huidcellen net onder het huidoppervlak. Het is gemakkelijk te verwijderen door het voorzichtig uit te knijpen.

Milia daarentegen is helemaal niet zoals mee-eters. Ze lijken misschien op gerstekorrels, maar ze worden niet veroorzaakt door dezelfde onderliggende factoren. Milia zijn kleine, harde, witte of gelige cysten die zich onder de huid vormen. Ze worden veroorzaakt door de opbouw van keratine, een eiwit dat de huid beschermt. In tegenstelling tot mee-eters en whiteheads, kunnen milia niet worden uitgeperst, omdat ze zich diep in de huid bevinden.

Als u milia heeft, is het belangrijk om professionele behandeling te zoeken. Naarmate ze ouder worden, raken milia steviger verankerd in de huid, waardoor ze moeilijker te verwijderen zijn. Bij een professionele huidkliniek kan met een steriele naald de milia worden verwijderd zonder blijvende schade aan de huid aan te richten.

Samenvattend is het belangrijk om onderscheid te maken tussen milia en mee-eters, omdat ze verschillende behandelmethoden vereisen. Als u regelmatig last hebt van mee-eters, let dan op uw eet- en make-up gewoonten en vermijd het gebruik van vette make-up die het probleem kan verergeren.

soorten acne

acne-tarda-volwassenen-acne

volwassene acne

jeugdpuistjes-acne-behandeling

jeugdpuistjes

contact
Waar komen gerstekorrels voor?
  • Rondom ogen
  • Neus
  • Wangen

Gerstekorrels kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar vooral gerstekorrels in het gezicht vallen op. De meest voorkomende vormen van milia verschijnen in het gezicht met name bij de neus, op de wangen en rondom de ogen.

✔️ acne milia rondom ogen
✔️ Acne milia wangen
✔️ Acne milia neus

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!