STRIAE

STRETCHMARKS

Heeft u last van striae op uw huid? U bent niet alleen. Striae, of stretchmarks, is een veel voorkomende huidaandoening die veel mensen treft, ongeacht leeftijd of geslacht. We leggen uit wat striae is, de oorzaken, behandelingsopties en de voordelen van hulp zoeken bij een professionele huidtherapeut. 

wat is striae?

Striae, of stretchmarks, is een type litteken dat op de huid verschijnt wanneer het over de limiet wordt uitgerekt. Ze komen meestal voor op de buik, heupen, dijen, billen en borsten, maar kunnen zich ook op andere delen van het lichaam ontwikkelen. Aanvankelijk kunnen striae verschijnen als roodachtige of paarsachtige lijnen die na verloop van tijd geleidelijk vervagen tot een witte of zilveren kleur.

Oorzaken Striae

Striae worden veroorzaakt door snelle groei of uitrekking van de huid, wat kan optreden tijdens zwangerschap, puberteit, gewichtstoename of bodybuilding. Hormonale veranderingen, genetica en bepaalde medische aandoeningen kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van striae.

Effectieve behandeling striae

Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar om striae te verminderen. Enkele van de meest voorkomende behandelingen zijn:

  • Microneedling (Dermapen of Skinpen): Bij deze behandeling wordt een apparaat met kleine naaldjes gebruikt om kleine gaatjes in de huid te maken, wat de aanmaak van collageen en elastine stimuleert.
  • Chemische peelings: Bij chemische peelings wordt een oplossing op de huid aangebracht die ervoor zorgt dat de bovenste laag loslaat, waardoor een gladdere, gezondere huid zichtbaar wordt.
  • Frax lasertherapie: Fractionele laserbehandeling is een soort huidvernieuwingsprocedure die lasertechnologie gebruikt om kleine, gelijkmatig verdeelde kolommen van thermische schade in de huid te creëren. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsreactie van de huid, wat leidt tot de aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels. De fractionele laser wordt gericht op het aangetaste gebied, waardoor microscopische verwondingen in de huid ontstaan. Dit veroorzaakt een genezende reactie die helpt de striae glad te strijken en de algehele textuur en teint van de huid te verbeteren. De behandeling kan 30 minuten tot een uur duren, afhankelijk van de grootte en locatie van het te behandelen gebied. Patiënten kunnen tijdens de procedure enig licht ongemak ervaren, maar dit kan worden behandeld met plaatselijke verdovende crèmes en koeltechnieken. Er zijn meestal meerdere behandelingen nodig om optimale resultaten te bereiken, en er kan na elke sessie wat tijdelijke roodheid, zwelling en vervelling optreden. Na verloop van tijd zal de behandelde huid er gladder, steviger en jeugdiger uitzien.

acne-tarda-behandeling
striae-behandeling-amsterdam
contact
Voordelen professionele hulp

Hoewel er verschillende behandelingsopties beschikbaar zijn om striae te verminderen, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een professionele huidtherapeut om de beste resultaten te garanderen.

Onze huidtherapeuten kunnen uw huidtype en -conditie beoordelen, een persoonlijk behandelplan opstellen en de meest geschikte behandeling voor uw specifieke behoeften aanbevelen. Ze kunnen ook advies geven over huidverzorgingsproducten en -routines om toekomstige striae te helpen voorkomen.

In onze huidkliniek voor huidtherapie hebben we een team van ervaren en deskundige huidtherapeuten die zich inzetten om u te helpen een gezonde, mooie huid te krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en zet de eerste stap naar een gladdere, mooiere huid!

✔️ striae / stretchmarks behandeling
groeistrepen-behandelen

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING HUIDTHERAPIE

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen huidtherapie komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

couperose-behandeling
vergoedingen huidtherapie

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!