hirsutisme

overbeharing
wat is hirsutisme?

Hirsutisme is een medische aandoening die zowel mannen als vrouwen treft en wordt gekenmerkt door overmatige haargroei in gebieden waar haar meestal niet of minimaal aanwezig is. Het kan aanzienlijk leed veroorzaken en iemands kwaliteit van leven beïnvloeden. Hirsutisme kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, hormonale onevenwichtigheden en bepaalde medicijnen. Vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) lopen een hoger risico op het ontwikkelen van hirsutisme vanwege de verhoogde productie van androgenen, of mannelijke hormonen, in hun lichaam. Andere aandoeningen die hirsutisme kunnen veroorzaken, zijn het syndroom van Cushing, congenitale bijnierhyperplasie en tumoren in de eierstokken of bijnieren.  

Oorzaak hirsutisme

Hirsutisme kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, hormonale onevenwichtigheden en bepaalde medicijnen. Vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) lopen een hoger risico op het ontwikkelen van hirsutisme vanwege de verhoogde productie van androgenen, of mannelijke hormonen, in hun lichaam. Andere aandoeningen die hirsutisme kunnen veroorzaken, zijn het syndroom van Cushing, congenitale bijnierhyperplasie en tumoren in de eierstokken of bijnieren.

Behandeling hirsutisme

Bij CLEAR Skin Clinic hebben we behandelingen voor hirsutisme, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Voor vrouwen met PCOS kunnen anticonceptiepillen of anti-androgeenmedicatie worden voorgeschreven om de androgeenspiegels te verlagen en de symptomen te verbeteren. Plaatselijke crèmes of orale medicijnen die de haargroei vertragen, kunnen ook worden gebruikt, hoewel het enkele maanden kan duren voordat ze resultaten opleveren. Andere opties voor het beheersen van hirsutisme is laserontharing.

Resultaat behandeling

Met de juiste behandeling kan hirsutisme effectief worden behandeld. De haargroei kan vertragen of zelfs helemaal stoppen door het gebruik van laserontharing.

Onze huidtherapeut kan een belangrijke rol spelen bij het beheersen van hirsutisme door laserontharing aan te bieden en huidverzorgingsproducten aan te bevelen om huidirritatie of -ontsteking te helpen beheersen. Kortom, hirsutisme kan een vervelende aandoening zijn, maar er zijn effectieve behandelingen beschikbaar om de symptomen te beheersen. Het is belangrijk om nauw samen te werken met een huidtherapeut om de beste behandeling voor uw individuele behoeften te vinden.

contact
Waar komt hirsutisme voor?

Er groeien donkere, stugge haren in het snor- en (bakke)baardgebied en er zijn dikke en donkere haren aan de ledematen of romp. Hirsutisme is meestal erfelijk bepaald. De ernst van de overbeharing kan variëren. De haargroei hoeft niet op alle plaatsen tegelijkertijd voor te komen.

✔️ Hirsutisme gelaat
✔️ Hirsutisme romp
✔️ Hirsutisme ledematen
hirsutisme-bovenlip

gratis huidanalyse

Huidproblemen komen vaak voor en kunnen nog vaker voorkomen worden. Door uw huidverzorging te optimaliseren met de juiste behandelingen en producten kunt u veel huidaandoeningen voor zijn. Kom langs voor een gratis huidscan, waarmee wij huidproblemen al vroegtijdig kunnen opsporen. Met ons huidadvies weet u exact welk huidtype u heeft en welke behandelingen & producten voor u geschikt zijn. Wij stellen graag een persoonlijk behandelplan voor u op, zodat u weet waar u aan toe bent.

VERGOEDING laserontharing

In onze huidkliniek voeren wij geen behandelingen uit die onder de basisverzekering vallen. Wel vergoeden zorgverzekeraars huidtherapeutische behandelingen vanuit een aanvullend pakket. Het is dus raadzaam om, indien u huidproblemen heeft, een aanvullende verzekering af te sluiten .

In veel gevallen kunt u vanuit het aanvullend pakket een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar als u een verwijzing heeft van een huisarts of medisch specialist. U betaalt eerst de factuur en dient deze vervolgens in bij uw zorgverzekeraar, die het bedrag meestal binnen twee weken op uw rekening stort.

Voor een bezoek aan een huidtherapeut heeft u geen doorverwijzing nodig. Wij zijn direct toegankelijk en u kunt altijd meteen bij een van onze huidtherapeuten terecht.

Vergoeding huidtherapie zorgverzekeraar

De volgende behandelingen bij CLEAR Skin Clinic komen met een verwijzing voor vergoeding in aanmerking. Check altijd goed de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen en is afhankelijk van uw persoonlijke voorwaarden.

  • Acnetherapie: behandelingen voor acne, zoals medische peelings en microdermabrasie
  • Laser haar verwijdering
  • Laser voor (acne)littekens
  • Elektrisch epileren
  • Pigmentvlekken: behandeling met laser en IPL
  • Camouflagetherapie: het bepalen van de juiste kleur camouflage
Vergoedingen per zorgverzekeraar

Een aantal behandelingen komt in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekering. Afhankelijk van de voorwaarden van uw basis- of aanvullende zorgverzekering krijgt u mogelijk een deel van de kosten of zelfs het hele bedrag vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar vindt u het juiste overzicht van deze vergoedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden. Hieronder vindt u links naar de websites van de meest populaire zorgverzekeraars.

oksels-laseren

VERGOEDING LASERONTHARING

Haar laseren wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. Hier zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden die per verzekeraar kunnen verschillen. Informeer dus bij uw eigen verzekering of u in aanmerking komt voor een laserontharing vergoeding. Het is dan belangrijk om te vermelden dat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten (NVH).

U moet uw laserontharing behandeling afnemen bij een kliniek die is aangesloten bij uw verzekeraar. Clear Skin Clinic is een ervaren laserspecialist met vestigingen in Amsterdam en Amstelveen. We zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars, dus het ontvangen van uw laserontharing vergoeding zal geen probleem zijn mits u aanvullend bent verzekerd.

Echter, de vergoeding geldt in de meeste gevallen alleen voor gezichtshaar laseren bij vrouwen en gezichtshaar plus schaamstreek bij personen in een transitietraject. 

vergoedingen laserontharing

ontdek onze voordelen

in goede handen

Ons professionele team is hoog opgeleid, zeer deskundig en heeft veel ervaring. Wij werken altijd veilig en volgens de laatste huidzorg richtlijnen.

hoge kwaliteit

Wij beschikken over de nieuwste medische laserapparatuur met geavanceerde technieken. Alleen de beste merken en producten zijn goed genoeg voor uw huid.

GÉÉN WACHTLIJST

Wij werken samen met diverse ziekenhuizen in de regio. Bij ons heeft u géén doorverwijzing nodig van huisarts of dermatoloog. Wij hebben geen wachtlijst en zijn direct toegankelijk. Boek een gratis intake om te starten met uw behandeling.

Gratis advies

Twijfelt u nog over welke behandeling het beste geschikt is voor uw huidprobleem? Boek een gratis intake en huidanalyse.

hygiëne

Veilig en schoon werken is een must. Wij besteden daarom veel aandacht aan een goede hygiëne in onze clinics. Tevreden klanten staan centraal.

zorgverzekeraars

Onze huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH) en tevens bij alle grote Zorgverzekeraars. Dit zorgt ervoor dat uw behandelingen vergoed kunnen worden.

(ACNE)LITTEKENS

Microneedling

Frax Laser

TCA Peeling

NeoGen Evo

RF Microneedling

HUIDONEFFENHEDEN

Coagulatie Zapper

NeoGen Evo

Wratten verwijderen

OOGLIDCORRECTIE

NeoGen Evo

HAARUITVAL

Mesotherapie Hair

 

 

rosacea-behandeling-amsterdam
LOCATIES

Amsterdam & Amstelveen

 

HUIDVERZORGING

Mesoestetic & ZO Skin Health

samenwerkingen

➤ Ziekenhuizen

Vergoedingen zorgverzekeraars

 

 

error: Content is protected !!